Нови успехи записаха каратистите на СК „Аригато“ – Приморско на Националното състезание за „Купа Пловдив“. Мира Копчелиева и Станимир Киров донесоха на своя град съответно златен и бронзов медал от надпреварата. В състезанието, което продължи повече от 8 часа, участваха над 250 участници от цялата страна, разпределени в три възрастови групи – до 10, до 12 и до 14 години.

Крехката на външен вид, но с вече солидна подготовка и достатъчно хъс за победа, Мира Копчелиева направи впечатляващо представяне. Тя успя по безапелационен начин да спечели всичките си срещи в категория до 27 кг и това я класира на първо място. Младата надежда грабна златния медал и се завърна с шампионска титла в морския град.

Не по-малко достойно се представи и Станимир Киров, който се състезава в най-тежката категория при 14 годишните. Неговият успех беше определен като истински подвиг, затова, че преодоля силни съперници с над 15 килограма по-тежки от самия него. Заслужено приморският каратист се изкачи на почетното трето място и донесе бронзов медал в своя град.

И двамата състезатели бяха поздравени и наградени с медали и купи, а от треньорския екип ги поздравиха с думите: „Благодарим ви за силния дух и спортсменска игра ! УС !“

Коментари

Top