Започна детският футболен турнир „Приморско лято“2018 г. Мачовете стартират днес и ще се играят до 2-ри юни /събота/ на стадиона на ММЦ – Приморско.

За четвърта поредна година елитни футболни клубове се събират в Приморско, за да премерят сили на престижния детски турнир. Откриването на надпреварата се превърна в истински празник за децата и техните фенове. Като на първенството всеки клуб беше представен индивидуално, а състезателите в спортните си екипи дефилираха до терена, съпътствани от бурни аплодисменти. Кметът на община Приморско д-р Димитър Германов отправи своите пожелания към състезателите, техните родители, треньори, съдии и организатори, като призова за феърплей игра. Последва химна на България и вдигане на трибагреника, а като допълнение на празника бели, зелени и червени балони украсиха небето над стадиона.

Отборите са разпределени в две групи и ще се състезават на принципа „всеки срещу всеки“. След това първите два отбора от всяка група ще премерят сили на полуфинала „на кръст“, а победителите ще се срещнат на финала. Организатори на престижния турнир са хората, които приобщават към спорта децата на Приморско – Петър Жабов, Красимир Левтеров, Петър Костадинов и Иван Иванов, с генералната подкрепа на община Приморско.

В състезанието участват отборите:

ФК „РОПОТАМО“

ФК „ЛЕСКИ СОФИЯ 08-1914“

ФК „ЛЕВСКИ 1914“ СОФИЯ

ФК „ЗВЕЗДИЧКА“ БУРГАС

ФК „ЦСКА“ СОФИЯ

ФК „НАЦИОНАЛ“ СОФИЯ

ФК „ЧЕРВЕНИ ДЯВОЛИ“ ХАСКОВО

ФК „ПИРИН“

ФК „ЧЕРНО МОРЕ“

ФК „ДИТ“

ФК „ЕТЪР“

ФК „БЕРОЕ“

Коментари

Top