Събитията, които ще бъдат запомнени тази година в с. Ясна поляна, са – „Детски пленер на изкуствата 2018-та“ и „Симпозиум по скулптура и дърво 2018 -та“. Малки и големи създаваха заедно изкуство в продължение на две изпълнени с вдъхновение седмици. Детският пленер на изкуствата се проведе за 12-ти път, като в него взеха участие 35 деца, на възраст между 7-14 години. Детската работилница твореше на пълни обороти. Апликиране, грънчарство и бродерия бяха само част от арт атмосферата в Ясна поляна .

Китното село е творческо поле за хора на изкуството вече 30 г. Перфектната организация и любезните домакини са в основата на тези красиви 2 седмици. Участие в симпозиума взеха художниците Никола Диков, Стилян Стилянов, Красимир Рангелов, Мартин Георгиев и Калоян Георгиев. Творците вложиха много ентусиазъм и майсторство, а шедьоврите им получиха високи оценки и възможност да красят морската община.

Д-р Димитър Германов, кмет на Община Приморско, беше в основата на събитията, а при връчването на грамотите на участниците не спести привествия и пожелания за здраве и бъдещи успехи.

Коментари

Top