Ултра крос триатлона „Лъвско сърце“

Остават броени часове до началото на едно от най-значимите в спортния календар на морската община събития – второто издание на ултра крос триатлона „Лъвско сърце“.

Стартът му ще бъде даден на две пресконференции утре, 1 септември /петък/. От 16 часа на плаж „Перла“, където е позициониран базовият лагер на „Лъвско сърце“, ще започне пресконференцията за екстремното състезание.

Участниците в „Лъвско сърце“:

Общо 145 участници ще се включат във второто издание на ултра крос триатлона „Лъвско сърце“, който ще се проведе на 2 и 3 септември в района на Странджа планина и Приморско. Предизвикателството ще постави на изпитание състезатели с опит в плуването, планинското бягане или колоездене в две категории – индивидуални атлети и щафетни отбори от трима. Те ще трябва да преминат трасе с обща дистанция от 140 км. в рамките на 12 часа и 30 минути.

Сред участниците в състезанието ще има и представители на община Приморско.  Те са сформирали отбор и ще се борят за призовата позиция в щафетната дисциплина. Началото ще бъде дадено от Станимир Борисов, който ще покаже своите умения във водата, където трябва успешно да преплува 3 км. След това щафетата ще бъде предадена в ръцете на Станислав Савов, който ще измине с велосипед общо 116 км. Финалната линия на състезанието ще пресече Радка Василева, която трябва да пробяга 21 км. в резерват Ропотамо. Сборът от времената на тримата участници ще оформи крайното класиране на отбора на Приморско.

„Лъвско сърце“се реализира за втора година с подкрепата на Община Приморско и е под патронажа на кмета д-р Димитър Германов.

https://www.youtube.com/watch?v=XNsU1QndZg4

Коментари

Top