С тържествени концерти, тенис турнир и полагане на венци и цветя в община Приморско ще бъде отбелязан  Националния празник на България – 3 март.

Програмата на морската община ще започне от читалището в Китен, където местните самодейци са подготвили богата програма, посветена на 140-годишнината от Освобождението на България. Тя ще се състои днес, 1 март, от 17.30 часа, като същевременно ще бъде отбелязан  и Деня на самодееца.

Петък

Честването на празника ще продължи на 2 март /петък/ от 18.00 часа в салона на читалище „Самообразование – 1919“. Там самодейците от ФА „Приморско“ също ще представят пред жители и гости на Приморско своето изкуство.

Събота

На самия национален празник  3 март /събота/ във всички населени места на община Приморско с венци и цветя ще бъде отдадена почит към загиналите за свободата на родината.

Честването на Освобождението е съпътствано от тенис турнир, който ще започне от 10.00 часа в салона на училище „Н. Вапцаров“ в Приморско.

За 140- годишнината от Освобождението на България вратите на Историческия музей в Приморско ще бъдат отворени за посетители от 8.00 до 17.00 часа.  За своите гости от културната институция са подготвили тематична мултимедийна презентация.

Коментари

Top