Откраднаха 16 500 лв. – полицията реагира мигновено

За по-малко от денонощие служителите на Районно управление – Приморско, отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР – Бургас и СДВР установиха и задържаха извършителите на кражбата на крупна парична  сума, собственост на 28-годишна бургазлийка. Извършителите са привлечени в качеството на обвиняеми и вече са с присъди, след като са сключили споразумение с районна прокуратура.

Задържаните – 17-годишната Е.Б. и 18-годишният Н.Т., и двамата от София, пристигнали в Приморско на 06.07.т.г. с идеята да започнат работа в търговски складове в града, обслужвани от 28-годишната бургазлийка. Докато се устроят на квартира, работодателката ги настанила в дома си, разположен на ул. „Албатрос“ в Приморско, като рано сутринта на 07.07. т.г. тя констатирала, че от дамска й чанта е открадната сумата от 16 500 лв. оборотни пари.

Своевременно алармирала полицейските служители от Районно управление – Приморско, които съвместно със служители от отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР – Бургас стартирали незабавни оперативно-издирвателни мероприятия. Констатирано е, че двамата софиянци след извършване на кражбата отпътували от Приморско с наето от тях такси, като запалтили на водача му сумата от 500 лв.

Със съдействието на служители от СДВР в  условията на неотложност е извършено претърсване на частна къща, разположена на софийската улица „Мими Благоева“, в която двамата софиянци се укрили. Е.Б. и В.Т. са задържани, като открадната от тях сума е намерена и иззета.

Е.Б. и Н.Т. са конвоирани до Районно управление – Приморско, където са привлечени в качеството им на обвиняеми. На 08.07.т.г. софиянците сключили споразумение с Районна прокуратура Царево, съгласно което на 17-годишната Е.Б. е наложено наказание 3 месеца условно лишаване от свобода с 2 години изпитателен срок, а на Н.Т. – 10 месеца условно лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок. Споразумението е одобрено от Районен съд – Царево.

Коментари

Top