Детски пленер 2019-та се провежда за поредна година в с. Ясна поляна. Над 40 деца творят и се учат на съвременни художествени техники. Мария Кръстева – основател на Арт работилница и художничката Мария Шурелова ръководят детския пленер. Мария Иванова от с. Ясна поляна работи с децата включили се в пленера по приложни изкуства, като заедно усвояват декупажната техника.

Повече за декупажната техника:

Декупажната техника позволява да придадете уникалност на всеки предмет и да декорирате дома си по неповторим начин. Декупажът представлява залепване на тънка хартия (салфетка или специална оризова хартия за декупаж) върху различни повърхности – дърво, пластмаса, стъкло, картон, текстил, стирофом и други. Повърхността трябва да бъде предварително грундирана, а след това оцветена със светъл цвят акрилна боя (бяла или слонова кост). За залепването на хартията се използва специално декупажно лепило и лак в едно, което се нанася на тънък слой върху подготвената основа, а след залепване на хартията се нанася отново като завършващ лак. Допълнително може да се лакира с подходящ лак за по-голяма устойчивост.

Андрей Тарковски е казал : Изкуството, подобно на науката, е начин за овладяване на света, инструмент на неговото познание по пътя на човешкото движение към така наречената „абсолютна истина“.

Днес 31.07.2019 г. от 19:00 ч. пред сградата на читалището в с. Ясна поляна ще бъде награждаването на децата и тяхната изложба.

Заповядайте!

Коментари

Top